Войната в Украйна продължава 63-ти ден. Делегация, начело с премиера Кирил

...
Войната в Украйна продължава 63-ти ден. Делегация, начело с премиера Кирил
Коментари Харесай

ДЕН 63 ОТ ВОЙНАТА: Делегация, начело с премиера, заминава за Киев

Войната в Украйна продължава 63-ти ден. Делегация, отпред с премиера Кирил Петков, отпътува за Киев. Експлозии в съветския град Белгород. Novini.bg следи за вас развиването на военните дейности. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4663
09:41
Бивш началник на БЕХ разкри какво ще се случи с тока, в случай че Русия ни спре газта


Спирането на газовите доставки от Русия ще докара до скок на цената на тока, защото промишлеността всеобщо ще размени синьото гориво с електричество.
Копирано
08:56
Александър Николов: Докато съм министър, България няма да води договаряния под напън


Mинистърът на енергетиката Александър Николов с ексклузивен брифинг след новината от късно нощес, че доставките на природен газ от Русия към България стопират от през днешния ден (сряда, 27.04.2022 г).
Копирано
08:56
Журналист: България може да направи доста повече за Украйна и да промени хода на войната


Няма подозрение, че има превоз на боеприпаси към Украйна. Това стана ясно откакто украински самолети започнаха да циркулират до Бургас и София. България е решила да изнася разглобени елементи за муниции, тъй че цялостен патрон да не се изнася. Това съобщи журналистът Христо Грозев в студиото на Нова телевизия.
Копирано
08:50
Природният газ скача!


Спирането на газовите доставки от Русия ще докара до повдигане цената на газа с сред 20 и 30%. Това предвижда някогашният началник на „ Булгаргаз “ Кирил Темелков в „ Тази заран “ по бТВ.
Копирано
08:49
Отстраненият шеф на " Кинтекс ": Никога не сме изнасяли оръжие за Украйна или Полша и Чехия


Обемите на експорт на оръжие от България са се нараснали 3-4 пъти от началото на войната в Украйна. Заводите наемат повече служащи, които работят на три смени. Това съобщи в изявление за NOVA отстраненият шеф на “Кинтекс” Александър Михайлов.
Копирано
08:40
Бивш министър на защитата укори политиката ни против Путин


Политиката в сгода на Путин освен не води до изгоди за България, а и до вреди. Превръщането на България в предразположен индивид единствено усилва апетита на Кремъл за усилване на натиска върху нас. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ по бТВ специалистът по национална сигурност и някогашен министър на защитата Бойко Ноев.
Копирано
08:38
Гьоков: За нас от Българска социалистическа партия директният експорт на оръжия е табу


Въпросът с оръжията е комплициран. От който и аспект да го преглеждаме, ще има разнообразни отзиви по въпроса. За нас от Българска социалистическа партия директният експорт на оръжия е табу. Това съобщи общественият министър Георги Гьоков в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия.
Копирано
08:35
Шефът на комисията по енергетика в Народно събрание: България е изрядна


Спирането на газовите доставки е „ тематика, която е била обсъждана неведнъж с министъра на енергетиката и в комисия. Предвидени са дейности за такава обстановка “, съобщи ръководителят на комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски в „ Тази заран “ по бТВ.
Копирано
08:30
Русия възобнови доставките на газ за Полша


Доставките на газ за Полша от Русия са били възобновени.
Копирано
08:16
Петкова скочи на Ананиев: Некомпетентното ви държавно управление заплашва енергийната сигурност на България


Ние водихме договаряния с Газпром и премахнахме медиаторите и това понижи цената на газа, също по този начин Русия ни върна над 120 млн. лв.. Какво значи слаб контракт? Правителството би трябвало да отговори на доста въпроси. Трябва да каже от кой момент се знае за тази заплаха и какво е направено за това. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова във връзка изявление на Настимир Ананиев, че правителсгтвото на Борисов е сключило слаб контракт с Газпром.
Копирано
07:52
Икономист: Със прекъсването на газа се отсича главата на отглеждането на животни в България


Това е наказателна акция, с която Руската страна цели да получи дивиденти като накаже страна от Европейски Съюз. Европейски Съюз по никакъв метод не може да ни помогне в тази ситуация. Това съобщи енергийният специалист Иван Хиновски в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия.
Копирано
07:49
Ананиев за прекъсването на газа: Това е опит за посегателство на суверенитета на България от страна на Русия


Това е опит за посегателство на суверенитета на България от страна на Русия. Бойко Борисов е направил слаб контракт с Русия за газа. Трябва да му се търси отговорност за това. В момента България заплаща цената от ръководството на Борисов, тъй като той твърдеше, че страната ни е енергийно самостоятелна, само че къде е интерконекторът с Гърция. Вече 12 години той не е изработен. Това съобщи Настимир Ананиев от Политическа партия в ефира на Българска национална телевизия.
Копирано
07:41
Енергиен специалист: Русия цели да разклати държавното управление у нас със прекъсването на газа


България ще завоюва делото във всеки един трибунал за прекъсването на газа от страна на Русия. Това е напълно комерсиална договорка, която се нарушава по политически аргументи. Посяга се на най-слабия, тъй като Европа заплаща за съветския газ по един и същи метод, само че Полша и България са сякаш неразбрали. Това съобщи енергийният специалист Васко Начев в ефира на Българска национална телевизия.
Копирано
07:26
Енергиен специалист: Най-много до 10 дни Русия още веднъж ще доставя газ за България


Ситуацията е комплицирана и с политически привкус. Това, че сме първи в листата демонстрира, че някой желае да спъне държавното управление. Смисълът на действието на “Газпром” да спре газа е да се конфигурира едно по-проруско държавно управление в България. Това съобщи енергийният специалист Васко Начев в студиото на Нова телевизия.
Копирано
07:20
Съединени американски щати и Англия твърдо поддържат Украйна


Съединените щати дадоха обещание да създадат "всичко допустимо ", с цел да оказват помощ на Украйна да завоюва борбата против съветската инвазия. Това стана ясно от срещата в американската база "Рамщайн " в Германия. Съюзници от 40 страни разискаха с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин методите за поддръжка на украинския президент Володимир Зеленски против съветската експанзия. Остин съобщи, че Западът се приготвя да помогне на Украйна "в дълготраен проект " и ще предприеме стъпки за увеличение на превъоръжаването, с цел да помогне на Украйна.
Копирано
07:04
Експлозии в съветския град Белгород. Склад за муниции е ударен


За няколко детонации в съветския град Белгород оповестяват локалните управляващи. Той се намира на към 40 км от северната украинска граница. Гори склад за муниции, няма данни за жертви.
Копирано
06:55
Зеленски: Целите на Русия не се лимитират единствено до Украйна


Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че съветските цели са доста по-големи от войната в Украйна, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.
Копирано
06:52
Министър Николов с ексклузивен брифинг откакто Русия разгласи, че ни стопира газа


Извънреден брифинг на министъра на енергетиката Александър Николов ще се организира тази заран след новината от късно нощес, че доставките на природен газ от Русия към България стопират от тази сряда.
Копирано
06:39
Русия е поела контрола над Херсонска област, твърди съветското Министерство на защитата


Русия твърди, че е поела контрола над Херсонска област, заяви Нова телевизия.
Копирано
06:32
Белият дом: Помагаме на европейските страни да компенсират дефицита на съветски газ


Съединените щати оказват помощ на европейските страни да компенсират дефицита на съветски газ, съобщи представителят на Белия дом Джен Псаки във връзка упованията "Газпром " да спре доставките на някои страни от на следващия ден.
Копирано
06:28
Полша и Украйна реагираха на прекъсването на газовите доставки от Русия


Чешкият министър председател Петер Фиала дефинира прекъсването на газовите доставки за Полша от страна на Русия като нарушаване на договорите, подписани от Москва. В туитър той написа, че прекратяването на експорта на синьо гориво за полската стана е нагнетяване на обстановката и съставлява още едно доказателство, че Европа би трябвало последователно да се отърве от зависимостта си от съветските изкопаеми горива.
Копирано
06:20
Делегация, отпред с премиера, отпътува за Киев


Правителствената ни делегация, отпред с премиера Кирил Петков, отпътува за Киев. В нея ще има представители на три от четирите празненство в ръководещата коалиция. Това са Калоян Икономов от „ Продължаваме промяната”, Станислав Балабанов от „ Има подобен народ” и Атанас Атанасов от „ Демократична България”. От Българска социалистическа партия взеха решение да не изпращат човек, защото наличната информация за обстановката в Украйна е задоволителна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР